Dráma v Kolinovciach, muž zajal v dome manželku a porezal ju

26.12.2012 Spišská Nová Ves

Kolinovce 26. decembra (TASR) - Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi obvinil zo zločinu obmedzovania osobnej slobody 31-ročného muža z obce Kolinovce. Ten podľa krajskej policajnej hovorkyne z Košíc Jany Mésarovej v utorok (25.12.) okolo 13. hodiny v rodinnom dome v obci Kolinovce, okres Spišská Nová Ves, po príchode svojej 26-ročnej manželky, zamkol vchodové dvere na dome a následne ju po hádke sotil tak, že padla zo stoličky.

"Manželka si do domu prišla vziať svoje veci. Po tom, čo ju sotil, vzal zo stola kuchynský nôž, ktorý priložil žene ku krku so slovami, že odtiaľ neodíde, že najprv zabije ju a potom seba," objasnila Mésarová. Pri zápase s manželkou, ju nožom porezal na ľavej dlani, pričom sa jej opätovne vyhrážal zabitím.

Žene sa podarilo utiecť do vedľajšej izby, kde sa obvinený muž snažil dobíjať a znova sa vyhrážal usmrtením. "Od svojho konania upustil až po príchode brata poškodenej ženy, ktorý vykopol uzamknuté vchodové dvere do domu," dodala hovorkyňa. Poškodená žena utrpela drobné rezné poranenie ľavej dlane, ktoré si nevyžiadalo lekárske ošetrenie. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Stíhaný je podľa Mésarovej na slobode.
 

Vyberte región